Webdesign Proces

En hjemmeside produceres i tæt samarbejde med dig, således at dine ønsker og behov kommer bedst muligt til udtryk i det færdige produkt, samtidig med at begreber som målgruppe, grafiske virkemidler og funktionalitet sikres integreret i processen.

Et ideelt forløb ville se sådan ud:

1. Analyse af virksomheden og den service/de produkter som I sælger. Herefter analyseres målgruppen. Analyserne danner grundlag for :

2. Layout og funktionalitet. Skal siten være grafisk avanceret eller mere enkel og stilren. Brug af elementer og farver overvejes. Der kunne f.eks. tages udgangspunkt i et firmalogo.

3. Struktur og navigation. Hvilke valg vil den typiske bruger benytte? Hvilke sider er de primære? Disse sider skal være de første eller meget let tilgængelige.

4. Overvejelser om hel eller delvis egenvedligeholdelse. I så fald, hvilket program ønsker I at benytte hertil?

5. Produktion af websiten. Dette sker som evolutionær produktudvikling. Dvs. at der laves et første udkast, som vi går igennem; er strukturen ok? layout? farver? osv. Rettelserne laves og næste udkast diskuteres. På et tidspunkt er der enighed om alle væsentlige aspekter af siten og der fyldes tekst og billeder på.
Afhængigt af tilbudet kommer I herefter med al eller dele af tekst- og billedmateriale der skal anvendes.

6. Test af den endelige website. Virker alt som det skal?

7. Køb eller flytning af domæne.

8. Leje af webhotel (hosting).

9. Tilmelding til søgemaskiner. Nogle søgemaskiner (Google) kræver specielle koder mens andre (Jubii og Yahoo) kræver manuel tilmelding. Desuden skal man ikke glemme www.krak.dk og www.degulesider.dk, som faktisk er meget benyttede søgemaskiner (gratis tilmelding).

10. Publicering og aflevering af websiten til jer.

11. Evt. support iht. aftale. Behovet for support kan varierer meget, men vi finder altid den bedste og billigste løsning til jer. Læse mere om support.

Det er mit håb, at denne gennemgang af udviklingsprocessen, har givet jer en bedre forståelse for det arbejde, som ligger foran jer.

God arbejdslyst.